Världens största pokerproffs

Pokervärlden växer ständigt och numer finns många som kan leva på att enbart spela poker. Inte bara det, de kan i vissa fall vara mångmiljonärer med stjärnstatus i klass med skådespelare och idrottsproffs. Den här utvecklingen har blivit möjlig tack vare att så mycket pengar flödar inom sporten. Men det krävs såklart en enorm skicklighet och mycket hårt arbete för att kunna leva som pokerproffs. Här ska vi ta upp några av de största profilerna inom pokervärlden och berätta lite om deras väg till toppen.

Daniel Negreanu

Denne kanadensare med rumänskt påbrå lär vara världens kändaste pokerspelare. Det är ingen status han fått lättvindigt, utan han har verkligen nått dit genom stora framgångar vid pokerborden, kombinerat med viktigt ambassadörsarbete utanför. Negreanus föräldrar är från Rumänien, men flyttade till Toronto innan Daniel föddes. När Daniel var 21 år flyttade han till Las Vegas och hoppade samtidigt av sin utbildning. Målet var att slå igenom som pokerspelare och han etablerade sig snabbt. På hans meritlista finns bland annat två WSOP (World Series of Poker, inofficiella VM i poker) - titlar och tre WPT (World Poker Tour)-titlar. En av hans totalsegrar i WPT gav honom en svindlande prissumma på 1,7 miljoner dollar. Som pokerspelare kan Negreanu vara rätt aggressiv, men utanför spelborden är han alltid kolugn. Som författare till pokerböcker och i pokertidningar, samt ansiktet utåt i Pokerstars reklamer, är Negreanu en stor ambassadör för pokern. Kallas "Kid Poker".

Phil Hellmuth Jr.

Amerikanen Hellmuth Jr är verkligen en profil inom pokersporten. Detta har han uppnått genom att verkligen synas under spelen, med sin högljudda spelstil och sin tendens att försöka psyka sönder motståndarna. Framförallt brukar han leva ut sina känslor när spelet går honom emot. Det är dock inte allt för ofta som det går emot för Hellmuth Jr. Han har nämligen rönt enorma framgångar vid pokerborden. Inte minst är han en otroligt framgångsrik turneringsspelare, tidernas bästa till och med. Hellmuthhar samlat ihop inte mindre än 11 WSOP-titlar. Precis som Daniel Negreanu hoppade även Hellmuth av skolan för att söka lyckan i Vegas. Första gången spelade han upp hela sin budget och tvingades vända hem till Madison, Wisconsin tomhänt. Han återvände dock redan året därpå och var nu i spelmeckat för att stanna. Kallas för "The Poker Brat".

Jennifer Harman

 

En pokerstjärna med en otroligt intressant och omtumlande bakgrund. Harman brukar med all rätta benämnas som den bästa kvinnliga pokerspelaren genom alla tider. På meritlistan återfinns bland mycket annat två WSOP-armband. Vägen till alla framgångar var dock väldigt krokig för Harman. Bland annat har hon gått igenom två njurtransplantationer och fick dessutom se sitt egna företag köras i botten. Hon hade även en lång etableringsfas innan hon slog igenom i Vegas. Harman föddes i spelmeckat Reno och fick tidigt upp ögonen för poker och spel. Utanför pokerborden har Harman bland annat skrivit ett kapitel i Super System, även känd som pokerbibeln. Hon är också en ständig deltagare i mycket prestigefyllda "The Big Game", som hålls på Bellagio.